Blůdička, aneb, Mystická detektivka z Českého lesa - Coufal, Radek, 1979- (E-knihovna, 2014)
Mysticky laděný román českého autora s kriminální zápletkou a hororovou atmosférou, inspirovaný šumavskou přírodou. Podle pověstí žije v šumavských lesích tajemný Percussor - zabiják žen a dívek, který jednou za čas udeří a své oběti značkuje germánskými symboly. Pátrání po něm zasvětil v 19. století svůj život učitel a písmák Andreas Schmidt, ale bez výsledku. Od jeho dob žije v močálu poblíž vesnice Lučina nadpřirozená bytost - blůdička. A právě s ní se setká mladý historik a spisovatel Hynek Nox, právě díky ní se dostane ke staré kronice, seznamuje se s příběhem Andrease Schmidta a Percussora a rozhodne se na Schmidtovo pátrání navázat...