Kapesní kalendář československého vojska na Rusi na rok 1920 - Roubal, Vladimír Josef, 1884-1936 (E-knihovna, 2016)
Kalendář pro československé vojáky na Rusi doplněný o praktické informace potřebné pro život. V první části nazvané Kalendář boje za svobodu jsou u každého měsíce uvedeny po jednotlivých dnech významné událostí války, a to od jejího počátku. Dále jsou zde představeny úřady československé vlády na Sibiři, tabulky s naturálními dávkami potravin, kuřiva, mýdla atd. pro jednoho československého vojáka na Rusi. Najdeme zde i Nařízení vojenské správy na Sibiři o úpravě podpor ženám a dětem příslušníků československého vojska na Rusi a dále nařízení o podpoře vdovám a sirotkům po československých vojínech.