O jídle a pití jinde a jindy - Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav, 1861-1943 (E-knihovna, 2014)
Proměny způsobů stravování a stolování v dějinách. Autor se zaměřuje na předhistorické národy, starověké civilizace (Egypťané, Řekové, Římané) a období středověku.