V Siamu, zemi bílého slona : cestopisné črty - Vráz, Enrique Stanko, 1860-1932 (E-knihovna, 2014)
Vyprávění českého cestovatele o cestě do Siamu (Thajska) a metropole Bangkoku, vykonané roku 1897. Vráz popisuje každodenní život Siamců, jejich kulturu, obyčeje, náboženství a dějiny; samostatnou kapitolu věnoval siamskému králi a jeho dvoru.