Jak vychovávati děti v rodině - Paulová-Růžičková, Eleonora, 1880-1940 (E-knihovna, 2014)
Rady pro výchovu dětí v rodině ze 20. let 20. století. Pojednání, jehož autorka považuje funkční rodinu za základ demokratického státu, nabízí příklady efektivního výchovného působení rodičů, zároveň odráží výchovné zásady doby svého vzniku.