Vražda kvete v každém věku - Pavlín, Josef (E-knihovna, 2014)
Detektivní příběh, v němž se jeho ústřední protagonista s pomocí zkušeného policejního vyšetřovatele snaží vyvrátit podezření ze spáchání dvojnásobné vraždy. Hlavnímu hrdinovi románu Michalu Křižíkovi se v úvodní scéně románu již potřetí rozpadá manželství. Ve svém okolí je známý jako "milovník žen a potrhlý dobrodruh", který na jedné straně "vymetá firmy", hledající zaměstnance, u nichž většinou nevydrží déle než dva měsíce, na druhé ovšem nevynechá jedinou příležitost, která vede k navázaní nových, většinou beznadějných vztahů. Když u svého nejlepšího přítele, veterináře Lišky, náhodně potká farmakoložku Blanku Pískovou, netuší, že právě tento "lepý platinový zázrak" radikálně změní jeho osud. Michal od ní dostane nabídku, aby se zúčastnil konkursu a v případě jeho úspěšného absolvování začal pracovat v jejím soukromém podniku, a navíc se ujme psa, kterého Písková zanechala v Liškově ordinaci. Při jedné z večerních procházek s boxerem Napoleonem je Michal omráčen tupým úderem do hlavy, a když se probere z bezvědomí, leží