Knappův průvodce po Praze a okolí - Knapp, Mikuláš (E-knihovna, 2015)
Průvodce z roku 1900 představuje zajímavosti a pamětihodnosti hlavního města. První část (poradní) obsahuje praktické informace pro návštěvníky Prahy, druhá část (popisná) nabízí náměty k procházkám po jednotlivých pražských čtvrtích.