Z cest Enrique Stanko Vráze - Vráz, Enrique Stanko, 1860-1932 (E-knihovna, 2015)
Zkušenosti a zážitky českého cestovatele z putování po mnoha zemích a regionech světa; publikace obsahuje cestopisné črty ze zemí Latinské Ameriky, Afriky, jihovýchodní Asie, Číny a Japonska.