Čtyři knihy sonetů - Machar, Josef Svatopluk, 1864-1942 (E-knihovna, 2015)
Soubor krátkých lyrických veršů, rozdělených podle ročních období na Letní, Zimní, Jarní a Podzimní sonety. Vyznačují se jadrným způsobem vyjádření, čímž se odklánějí od běžného způsobu básnické tvorby.