Reportáž psaná na oprátce - Fučík, Julius, 1903-1943 (E-knihovna, 2015)
Texty, které napsal v roce 1943 v pankrácké věznici významný komunistický novinář, zatčený nacisty za odbojovou činnost. Zápisky přinášejí emotivní svědectví o protinacistickém odboji, věznění, výsleších či postavách spoluvězňů a dozorců.