Čas ujmutý i podvázaný - Horký, Martin, 1956-2016; Ulman, Richard, 1954- (E-knihovna, 2015)
Sborník pozoruhodných textů, uveřejněných na přelomu 60. a 70. let ve studentském časopise gymnázia Nad Turbovou. Soubor obsahuje drobná dílka pětadvaceti studentů, kteří jimi v několika letech na přelomu šesté a sedmé dekády 20. století přispěli do školního časopisu, založeného nadšenými žáky pražského gymnázia Nad Turbovou roku 1969. Najdeme zde ukázky absurdního humoru, texty ovlivněné nonsensem či surrealismem, ale i například poezii beatnického střihu, lyrické minipovídky, reflexivní texty, humorné verše nebo fragment rozhlasového scénáře. Mnohé z textů jsou překvapivě vyzrálé, žádný nepostrádá přinejmenším zajímavý nápad a celek je potěšujícím dokladem tvořivosti a talentu středoškolské generace tehdejší doby.