Jednou se zase setkáme, Sanam : příběh o cestě za svobodou - Ekman, Oskar, 1975- ([Friends] ;, 2015)
Komiks vypráví příběh mladého Afghánce, který podniká strastiplnou cestu do Evropy. Únavné a nikam nevedoucí krvavá válka mezi Američany a Talibanem nutí mnoho obyvatel k útěku. K němu se po domluvě s matkou odhodlává též mladý Hamid, který musí sehnat peníze, dobré převaděče a zároveň se řídit dobře míněnými radami, aby přežil cestu vedoucí přes Írán, Turecko a Řecko.