Conan: Třetí krok do hlubin - Polák, Jaroslav A., 1975- (E-knihovna, 2015)
Fantasy příběh Cimmeřana Conana, který se s mladým bojovníkem Arheštirou vydává na záchranu princezny. Barbar Cimmeřan Conan chce zachránit princeznu na východě tajemné Vendhye. Princezna Líla se totiž každou úplňkovou noc ztrácí ze svých komnat. Conan a bojovník Arheštira chtějí ubohé princezničce pomoci. Záchrana je však složitější, než si oba myslí. Setkávají se s hroznými démony, nestvůrami a zákeřným Rávanou, který ovládá Lílu. Jednoho dne princezna vyznává lásku Conanovi, ale protože je již pod vlivem Rávany, začne se měnit v hroznou nestvůru. Conan mladičkou princeznu zabije. Dává se na útěk a přísáhá pomstu Ravanovi. Podaří se mu vypátrat čaroděje a zničit ho? Pomůže mu mladý bojovník Arheštira?