Čtení o českých umělcích a buditelích - Fučík, Julius, 1903-1943 (E-knihovna, 2015)
Umělecky zpracované životopisné medailony českých literátů (zejména z období 19. století), kteří svou tvorbou přispěli k rozvoji české kultury a k pozvednutí národního uvědomění. Závěrečná kapitola je věnována založení Národního divadla.