Umění dramatického psaní - Egri, Lajos, 1888-1967 (Quadrom, 2013)
Pojednání, jež věnoval problematice dramatického psaní americký dramatik maďarského původu. Vlivný text je založen na rozboru klasických i moderních divadelních her a pracuje s pojmy premisa, postava a konflikt. Prvně vydáno roku 1942.