Napříč rovníkovou Amerikou. - Vráz, Enrique Stanko, 1860-1932 (E-knihovna, 2017)
Obsáhlý cestopis, v němž Enrique Stanko Vráz, český cestovatel, sběratel a fotograf, líčí průběh svého putování napříč Jižní Amerikou od východu na západ. První svazek se věnuje zejména Vrázovým zkušenostem z Venezuely.