Mona Lisas leende - Oravsky, Vladimir, 1947- (FramSteget Bokförlag, 2015)
Hříčka švédského spisovatele netradičním způsobem interpretuje tajemný úsměv Mony Lisy. V podzemní tajné chodbě byl nalezen zašifrovaný úryvek z deníku slavného Leonarda da Vinci. Ten přináší velmi nečekané informace o skutečné identitě Mony Lisy i samotného Leonarda.