Sedm tváří ovocnářství - Lokoč, Radim, 1979-; Chroust, Petr; Škarková, Pavla (Místní akční skupina Nízký Jeseník, 2012)
Publikace představuje ovocnářskou tradici i současnost ve vybraných moravských a slezských regionech, výsledky mapování starých a krajových odrůd ovoce, nechybí ani informace o tradičních způsobech zpracování či zajímavé regionální recepty. Publikace je jedním z výstupů projektu Moravské a slezské ovocné stezky, jehož cílem je všestranně rozvíjet tradici ovocnářství a zvýšit povědomí o významu ovocných stromů. Na projektu spolupracovalo sedm regionů a místních akčních skupin z Moravy a Slezska (Nízký Jeseník, Rýmařovsko, Poodří, Hranicko, Moštěnka, Bojkovsko a Horňácko-Ostrožsko).