Proměny hudebního sektoru vlivem nových technologií - Dohnalová, Lenka, 1957- (Institut umění - Divadelní ústav, 2015)
Případová studie popisuje a hodnotí přínosy i rizika nových technologií v hudbě posledních let, jejich působení na tvůrce i konzumenty, její estetické, ekologické a hodnotové dopady na společnost a proměnu kulturního prostředí. Autorka se dobře orientuje v problematice několik desetiletí existující eletroakustické a computerové hudby. V této publikaci se zaměřuje především na vývoj posledních let, který přináší nové produkty i nové výzvy v důsledku masivní virtualizace mediálního a hudebního prostředí. Proti negativním důsledkům technologické laizicace tvorby, nových kompozičních strategií, šíření zvukového smogu ap. staví nutnost důkladného školení a vzdělávání jak na straně tvůrců a interpretů, tak na straně producentů a publika. Odkazový a poznámkový aaparát v textu, bibliografie k tématu v závěru publikace.