Nové psychoaktivní látky v České republice: výskyt, rizika a související opatření : odborná monografie - Mravčík, Viktor (Monografie, 2015)
Text se zabývá tzv. novými psychoaktivními látkami, které představují nový jev na globální drogové scéně. Jde o látky, které nespadají podle mezinárodních úmluv o kontrole drog;převážně jde o látky vzniklé obměnou chemické struktury již známých drog.