Music : its language, history and culture : a reader for music 1300 - Allen, Ray (Brooklyn College, Conservatory of Music, 2014)
Stručná publikace určená jako přehled a vstupní souhrn informací o hudbě, hudebních nástrojích, hudebních žánrech a osobnostech hudby pro nejmladší žáky konzervatoře v USA. Úvodních 8 kapitol přináší základní teze k orientaci v hudební teorii, dějinách hudby a hudebních žánrech vč. world music, dodatek nabídne krátké medailony několika evropských a amerických skladatelů a hudebníků a malý slovník hudebních pojmů.