Intersecting colors : Josef Albers and his contemporaries - Malloy, Vanja (Amherst College Press, 2015)
Kolektivní monografie a zároveň výstavní katalog představuje osobnost německo-amerického malíře Josefa Alberse v širším kontextu a z pohledu různých vědních disciplin. Albers, představitel abstrakce a op-artu, se věnoval problematice vnímání barev.