The Art of Insight in Science and Engineering : mastering complexity - Mahajan, Sanjoy, 1969- (The MIT Press, 2014)
Autor zkoumá nástroje určené ke zvládnutí složitosti (komplexnosti) v oblasti vědy a inženýrství. Zaměřuje se jak na nástroje k organizaci komplexnosti, tak na metody spočívající v redukci komplexnosti (s a bez ztráty informace).