The academic book of the future - Lyons, Rebecca E.; Rayner, Samantha J. (Palgrave Pivot, 2016)
Kolektivní monografie věnovaná budoucnosti akademických publikací v kontextu otevřeného přístupu k vědeckým informacím a digitální revoluce. Nad tématem se v jednotlivých kapitolách knihy zamýšlí zástupci různých oborů a oblastí: akademické obce, vysokoškolských knihoven, univerzitních vydavatelství a prodejců knih.