Native peoples of North America - Stebbins, Susan (Open SUNY Textbooks, 2013)
Úvod do studia domorodých kultur Severní Ameriky. Výklad se zaměřuje na oblast dnešních Spojených států a Kanady; k problematice přistupuje autorka z antropologické perspektivy a v jednotlivých kapitolách probírá témata, jako je jazyk, rodina, politická organizace, náboženské praktiky, umění. Obsahuje další doporučenou literaturu, kontrolní otázky a úkoly. Vysokoškolská učebnice.