Burn - Kelly, James P. 1951- (Tachyon Publications, 2005)
Miliardář Jack Winter si koupí planetu, pojmenuje ji Walden a vybuduje na ní jakousi ekologickou utopii. Noví osadníci se ale dostanou do konfliktu s původními obyvateli planety... Sci-fi parafráze slavného Thoreauova textu od amerického autora.