Mariáš a jiné živnosti - Poláček, Karel, 1892-1945 (E-knihovna, 2016)
Sbírka Poláčkovy fejetonistické tvorby z počátku 20. let. Sbírka Poláčkových fejetonů z 20. let, psaných především pro listy Tribuna a Lidové noviny. Vtipem, ironií a nadsázkou se autor strefuje do frázovitosti denního tisku, do společenských konvencí, a s vážnou tváří zde filozofuje o plytkostech a směšnostech měšťáckého života.