Okolo nás - Poláček, Karel, 1892-1945 (E-knihovna, 2016)
Soubor Poláčkových humoristických sloupků a fejetonů, vydaný poprvé roku 1927, glosující jemným a vtipným způsobem všední svět obyčejného člověka.