Život ve filmu - Poláček, Karel, 1892-1945 (E-knihovna, 2016)
Satirické popisy filmových nesmyslů a klišé, typických pro kinematografii 20. let 20. století. V krátkých kapitolách Poláček satiricky popisuje typické znaky a klišé soudobých filmů, ať už jde o ustálené představy o fyzické podobě postav, faktické nesmysly a krátká spojení v ději nebo nereálné idealizace každodenních skutečností.