Dům na předměstí - Poláček, Karel, 1892-1945 (E-knihovna, 2016)
Humoristický román, ve kterém autor zobrazil pražskou periferii po první světové válce. Satirický román z pražského prostředí z doby před 1. svět. válkou a krátce po ní líčí život mladých lidí v těžkých poměrech. Rozmarná figurka policajta Faktory, jedné z ústředních postav, má všechny rysy, typické pro tehdejšího maloměšťáka - pocit nadřazenosti, touhu po majetku i potěšení z vlastní moci.