Hráči - Poláček, Karel, 1892-1945 (E-knihovna, 2016)
Nepříliš rozsáhlý humoristický román z roku 1931 zachycuje s vtipem a pochopením určitou svébytnou oblast lidské zábavy, kterou zprostředkovává hra v karty. Autor si v půvabné próze vzal na mušku svého vtipu vášnivé vyznavače nejrozšířenější karetní hry - mariáše. Při charakteristice jednotlivých karbaníků a specifického hráčského prostředí se Poláček netají sympatiemi k tomuto rozšířenému druhu zábavy, ale ironickým nadhledem si přece jen udržuje jemný odstup. Román původně vznikl jako příloha humoristického časopisu Dobrý den, brzy se ale díky Poláčkovu osobitému a laskavému humoru dočkal knižního vydání.