Žurnalistický slovník - Poláček, Karel, 1892-1945 (E-knihovna, 2016)
Satirický slovník hesel z žurnalistické praxe, s předmluvou Karla Čapka. Formou ironických slovníkových hesel z oblasti novinářské praxe a soudobých oblíbených žurnalistických floskulí dává Karel Poláček nahlédnout do novinářského světa jeho doby se všemi polopravdami a pololžemi, účelovými formulacemi a překrucováním, banálními frázemi, ustálenými nesmyslnými spojeními slov i faktickým diletantismem, tedy se vším, čím žurnalistika zdaleka netrpěla jen v minulém století.