Skořápky - Lipár, Ondřej, 1981- (E-knihovna, 2016)
Sbírka intimní a reflexivní poezie je básnickou prvotinou mladého autora, který byl v roce 2000 oceněn v literární soutěži Ortenova Kutná Hora 2. cenou.