Okresní město - Poláček, Karel, 1892-1945 (E-knihovna, 2016)
První román Poláčkovy satirické ságy z českého maloměsta na počátku 20. století. Román Okresní město představuje první knihu nedopsané satirické ságy českého maloměsta, již následují tituly Hrdinové táhnou do boje, Podzemní město a nedokončené Vyprodáno. Kniha představuje život jednoho městečka na přelomu prvního desetiletí tohoto století, jehož zjevným předobrazem se stal Poláčkův rodný Rychnov nad Kněžnou. Děj se odehrává krátce před vypuknutím 1. světové války a soustřeďuje se především na rodinu obchodníka Gustava Štědrého se třemi syny. Kolem těchto ústředních postav autor rozehrává satirickou mozaiku rozmanitých figurek maloměstského společenství s jejich malichernými sváry a nenávistmi.