Hrdinové táhnou do boje - Poláček, Karel, 1892-1945 (E-knihovna, 2016)
Kniha je druhou částí Poláčkovy groteskní epopeje z maloměstského života v první polovině 20.století. Osudy hrdinů Okresního města pokračují od okamžiku vypuknutí 1. svět. války. Na frontu odcházejí postupně muži, starci i chlapci, jejich zkušenosti z bojišť jsou otřesné a odhalují jejich skutečné charaktery.