Podzemní město - Poláček, Karel, 1892-1945 (E-knihovna, 2016)
Třetí část autorova čtyřdílného cyklu z maloměstského života před a v průběhu 1. světové války. Z hrdinů předcházejících dílů (Okresní město, Hrdinové táhnou do boje) ponechává autor postavu studenta-desátníka a vojáka Maštalíře, který ani zde není schopen zanechat svých obchůdků. Je svědectvím, že ani vojenská uniforma nemůže zakrýt maloměšťácký charakter.