Vyprodáno - Poláček, Karel, 1892-1945 (E-knihovna, 2016)
Závěrečný díl cyklu o lidech z malého českého města rozvíjí jejich další osudy v době 1.světové války. Děj se odehrává v městečku na italské frontě v poslední fázi války a ilustruje celý rozklad armády i zázemí. Atmosféra marnosti se projevuje i v příběhu hlavního hrdiny J. Štědrého, jehož smrtí na frontě kniha končí.