Fidlovačka, aneb, Žádný hněv a žádná rvačka - Tyl, Josef Kajetán, 1808-1856 (E-knihovna, 2016)
V popředí eticky a vlastenecky zaměřené divadelní frašky J. K. Tyla stojí příběh mladé lásky, které nepřejí znesvářené rodiny. Hra obsahuje pozdější českou národní hymnu Kde domov můj.