Povídky izraelského vyznání - Poláček, Karel, 1892-1945 (E-knihovna, 2016)
Sbírka humoristických povídek z roku 1926 staví do hlavních rolí židovské obyvatele maloměsta s jejich typickým vyjadřováním, obchodnickým smýšlením i zvláštním typem staleté moudrosti.