Oválný portrét - Poe, Edgar Allan, 1809-1849 (Liberary.cz, 2016)
Fantastická povídka amerického romantického klasika vypráví tragický příběh krásné a křehké dívky, jejíž život vstoupil do mistrovského portrétu.