Kamenný orchestr : Havlíčkova Jilemnice - Havlíček, Jaroslav, 1896-1943 (Krkonošské muzeum, 2015)
Novela či rozsáhlejší povídka, líčící příběh kultivované malostranské rodiny a jejího střetu s primitivismem nového majitele, patří mezi díly klasika české psychologické prózy mezi texty s nejsilnějším protiokupačním posláním.