Komtesa Camilla : Havlíčkova Jilemnice - Havlíček, Jaroslav, 1896-1943 (Krkonošské muzeum, 2015)
Rozsáhlejší povídka o tragikomickém milostném citu mladého a naivního kočovného herce ke krásné cikánce.