Skleněný vrch : Havlíčkova Jilemnice - Havlíček, Jaroslav, 1896-1943 (Krkonošské muzeum, 2015)
Ústřední hrdinkou povídky se silným etickým nábojem je prostá matka bankéře, jenž se pod vlivem zhýčkané ženy dopustil zpronevěry a skončil sebevraždou. Dílo získalo proslulost díky filmové podobě s názvem Barbora Hlavsová v režii M. Friče z r. 1942.