Smaragdový příboj : Havlíčkova Jilemnice - Havlíček, Jaroslav, 1896-1943 (Krkonošské muzeum, 2015)
Romaneto s námětem podvědomí, životní předurčenosti a spletitosti mezilidských vztahů je posledním, nedokončeným dílem klasika české psychologické literatury.