Vlčí kůže : Havlíčkova Jilemnice - Havlíček, Jaroslav, 1896-1943 (Krkonošské muzeum, 2015)
Volné pokračování románu Petrolejové lampy. Autor zde zobrazil dusné kasárenské prostředí před odchodem na fronty 1. svět. války a hrdinové románu jsou již známi. Je to Alois Trakl, syn učitele Pavlíka a jeho strýc Kverka. Autor dokonale zachytil psychologii postav, kteří si své charakterové vlastnosti přinášejí na vojnu. Román dokončil Josef Rumler podle původních Havlíčkových nárysů a plánů. Román měl být součástí románového cyklu Vejrychovsko o hlavní hrdince Štěpce Kiliánové.