Vzdoropohádky : Havlíčkova Jilemnice - Havlíček, Jaroslav, 1896-1943 (Krkonošské muzeum, 2015)
Kniha povídek o lásce k domovu a společenském vzdoru v období okupace, zahaleném do pohádkových jinotajů.