Tvůj hlas - Hora, Josef, 1891-1945 (E-knihovna, 2016)
Básnická sbírka Josefa Hory, poprvé vydaná roku 1930, která se stala mezníkem jeho tvorby a naznačila novou linii ve vývoji autorovy poezie. Josef Hora zkomponoval tuto sbírku v době, kdy se názorově rozchází s myšlenkami radikální levicové ideologie. Do popředí se stále více prodírají duchovní hodnoty, které naplňují jeho verše chvějivými a křehkými tóny. Hora se soustředí na lyrické meditace, v nichž oslavuje lidské bytí pulzující v rovnováze s časovou kontinuitou. I proto se vrací do dětství nebo k toulkám po melancholicky zasněných krajinách, v nichž nezapřel máchovské motivy, které se konečně výrazně projevují i v jednom z dalších samostatných opusů.