Školák Kája Mařík. - Háj, Felix, 1887-1934 (E-knihovna, 2016)
Knížka vypráví o příhodách čilého prvňáčka ze zbožné venkovské rodiny z počátku 20. století. Kájovi se ve škole líbí, zejména náboženství a zpěv. Jinak miluje les a dovede být kamarádem zchoulostivělé dcerce otcova nadřízeného, kterou učí klukovské kousky. Třebaže je jeho rodina chudá, dostává Kája pro svou roztomilost a upřímnost dárky od bohatších sousedů.