Školák Kája Mařík. - Háj, Felix, 1887-1934 (E-knihovna, 2016)
Vyprávění o rodinném životě Káji a Zdeni pokračuje příhodami jejich malého synka a dcerky. Přibližně od třetiny textu přerušuje autorka tok vyprávění a navazuje jej až k okamžiku příchodu malého Káji do školy. Popisuje jeho kamarády a hlavně narození Stáničky a vztah Káji k malé sestře.