Otevřená data: příležitost pro Českou republiku - Boček, Jan (Fond Otakara Motejla, 2012)
Publikace shrnuje základní informace o konceptu otevřených dat. Autoři vysvětlují, co otevřená data jsou, uvádí příklady využití otevřených dat v zahraničí, mapují realitu v Česku a uvažují nad možnostmi dalšího vývoje.